Cazare la mare, cazare la 2 Mai.

Usor de gasit, dar in ce conditii? Cauti un loc linistit, civilizat, cu conditii de locuit si relaxare gandite de oraseni, pentru oraseni? Vrei cazare la mare, dar nu vrei sa adormi cu maneaua la cap intr-o chilie de chirpici? OK. Hai la Aquarelle.

Si o reteta de Suberec

Cel mai bun Suberec se face la 2 Mai.

Daca vii la Aquarelle poti sa-ti faci singur un Suberec dupa reteta asta, in bucataria de vara utilata ca acasa, cu tot ce-ti trebuie, de la vesela si chiuveta, la aragaz, cuptor cu microunde si masina de spalat vase

De fapt, ideea e ca la Aquarelle poti sa si gatesti.

Iar reteta de suberec e testata!

Reteta de suberec

Cel mai bun Suberec se face la 2 Mai.

Daca vii la Aquarelle poti sa-ti faci singur un Suberec dupa reteta asta, in bucataria de vara utilata ca acasa, cu tot ce-ti trebuie, de la vesela si chiuveta, la aragaz, cuptor cu microunde si masina de spalat vase.

Reteta de Suberec

Ingrediente pentru 10 portii:

  • 400 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingura cu varf de sare
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 200 g carne de oaie sau vita (sau amestec) tocata
  • 1 ceapa maruntita bine
  • piper negru macinat, dupa gust si daca-ti place iute
  • 1 ou
  • untdelemn sau untura buna, pentru prajit (reteta originala evita untura de porc)


Coca de Suberec

Apa, sarea, zaharul si faina se amesteca pana se formeaza un guguloi molcut. Dupa ce se framanta, aluatul se imparte in bile mici care se intind in foi ca niste clatite, rotunde si nu foarte groase.

Umplutura de Suberec

Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa maruntita, oul, piperul si un pic de sare.

Pe fiecare foaie se pune o lingura de amestec, se indoaie foaia in jumatate si marginile se preseaza bine cu buricele degetelor, sa stea inchisa. Se taie surplusul din margine, apoi se prajeste fiecare şuberek in ulei sau untura incinsa. Se scoate pe o farfurie si dupa vreun minut de stat la aer, se acopera cu alta, ca sa se fragezeasca si sa stea cald. Daca apuca.

Pofta buna!


Coca de suberec se intinde...
Suberecul se prajeste in grasime incinsa.
Suberec ca la 2 Mai nu se face nicaieri!